tisdag 10 april 2007

THE KILLING CURE – EP


De sex spåren norska fuzzrockbandet brer ut sig och erbjuder en varierad lyssning. Precis likt medlemmarna som kommer från skilda delar av världen sammanstrålar de i en utsökt härdsmälta.

Låten To The Groove, är mera tyglad än demoversionen, men inte mindre drömlik för det. Här sugs du in i en hypnotiserande spiral som ökar i intensitet. Trots att jag saknar överkonsumtionen av skrev-aktiga ”Huh’s” från demon är det kvickt överslätat med tillägget av charmiga och starkare ”Ao”. Anledningen till min fokus på detta är för att framhäva hur väl Tommy’s röst spelar in i helheten. Hans intensitet speglar musiken och vice versa. Uttalet är perfekt med en egen twist och rösten doftar John Garcia (Kyuss & Unida) med en skarp distans.

Paralyzed är helskön och fullkomligen självklar i Martinez-spelaren som endast ger det bästa. Gunget påminner om KYUSS’ och det kan ju bara inte slå fel! Tommy’s röst klär musiken perfekt och han finlirar med riktigt justa sångharmonier - behovet att höja volymen till bristningsgänsen är krypande och envis.

Catchiga sistaspåret Space Out påminner starkt om QUEENS OF THE STONE AGE genom sin repetitiva gitarrslinga och ett naket gitarrsolo med perfekt uppbackande trummor precis innan musiken når verskantensslut.

Jag suckar som en kär tonåring, helt berusad av en förförisk sångare med sina galanta musiker som rockar mig fullständigt medvetslös.

Text: Banesa Martinez 2007-04-06
Betyg: 4 av 5
Bolag: Fury 76
Hemsida: http://www.myspace.com/thekillingcure
Sättning: Tommy Gomez (sång), Martin Blekkerud (gitarr), Hebert Garcia (bas), Corey Proulx (gitarr) & Roger Torgersen (trummor).

Inga kommentarer: