måndag 16 april 2007

DEATH BEFORE DISHONOR ”Friends Family forever”

Äntligen!

Det var ett bra tag sedan jag möttes av en färsk platta metalcore som faktiskt förtjänas att kallas just metalcore. Sedan scenen sakta tynat ut under 90-talets andra hälft har en ny generation musiker dykt upp, med en del andra influenser och tankar kring sitt skapande. Detta har genererat, hårddraget, två inriktningar:

Band som DESPISED ICON, ALLSHALL PERISH m.fl. är ruggigt bra då de har tydliga influenser från deathmetal, medan merparten av scenen envisas med styggelsen ”rensång” och allt för uppenbara stölder från det som så fint kallas ”Göteborgsmetal”, för att locka undertecknad. Med detta i tankarna känns det oerhört skönt att ladda spelaren med DEATH BEFORE DISHONORs platta ”Friends family forever”, en resa som tar mig tillbaka till tonåren, med stora byxor, skateboard och hardcorespelningar. Lagom macho, lagom brutal, lagom tung, jävligt svängig Metalhardcore, precis som det ska vara.

Må hända hade DEATH BEFORE DISHONORs musik inte fått mig att reagera nämnvärt om den sett dagens ljus under scenens gamla goda glansdagar, men idag känns den både fräsch och välljudande, jag törs lova att detta band är med och krigar om pallplaceringar i den idag allt för lilla skara band av äkta vara.

Livespåren som medföljer utöver de 10 spår (varav sju är tagna från debut-Epn) är som så ofta rätt onödiga.

Betyg: 3 av 5
Text: Manne Påhlsson 2007-04-05
Bolag: Bridge nine
Länk: http://www.deathb4dishonor.com/

Inga kommentarer: