torsdag 22 februari 2007

The Livin’ Kitchen - IndulgeI ett försök att förklara Livin’ Kitchen’s typ av rock vill jag beskriva det som en blandning av The Solution’s och tidiga Rolling Stones, som liksom lockar fram musiken på ett lekfullt sätt. Men även en gnuta The Hellacopters energi bör även framhållas.

Just so I can have you glänser och är andraspåret av fyra på Indulge. Grabbarna har här gjort en otrolig låt som berör desperationen av att vilja göra sin älskling tillags, i ett töcken av kärlek, längtan och i skuggan av att ha varit så ensam att andetagen fattats. Detaljer så som trevliga syntslingor, tamburiner och ett förlösande, men ömt, gitarrsolo passar som hand i handske med sångaren Johan Ullmans röst. Denna stämma når en känslomässigt upphöjd klang som doftar impulsivitet och som även bjuder på härligt spontana ”Aoo’s”.

Jackpot-vinsten finner jag i melodiösa Stone Dead som med hängivelse andas tidig blues-influenser. Låten är en stegrande upplevelse med en lidelsefull gitarr och med ett lager percussion.

Johans starka röst leker med orden med en säkerhet som visar på enorm potential. En stabil grund är lagd för ett fortsatt utvecklande av rösten som ibland brister i erfarenhet. Men The Livin Kitchen är ett helgjutet rockband som jag längtar att se som erkända storheter. Trots ovanstående jämförelser så betonar jag gärna att de har ett eget sound och texter gjorda på ett okomplicerat språk med läckra sångharmonier. Samt en avslutningsvis en musikalisk utstrålning som tänder längtan.

Betyg: 4 av 5
Text: Banesa Martinez

Inga kommentarer: