måndag 15 januari 2007

New Moscow - Verse Chorus Worse


New Moscow är David Franssons (gitarr i Division Of Laura Lee) soloprojekt som skapades under 2005’s varma sommarmånader och resulterade i debuten Verse Chorus Worse som släpptes i December 2006. Detta är dock en ljummen upplevelse, Davids sätt att använda sin röst påminner överlag om Bob Dylan och albumet har en poppig stil i attityd och melodi.

Stundtals når Davids röst en vacker mognad, främst i The Cure och Joy Division-doftande kombinationen Go Rebel Go som utmärker sig genom att inte vara fullt så monoton som resten av skivan. Instrumenten spelas mer varierade och David skiftar intensitet i sin röst under låten på ett skickligt sätt, det gäller även för låten Maybe next time.

Textmässigt kan du hitta höjdpunkterna i sega Last Summer som visar en mer avslappnad och finurlig inställning samt i Maybe next time. I övrigt är texterna rätt triviala och blir ett sömnpiller i den tråkiga och enkla känslan musiken återger.

Är du ute efter eggande, energifylld rock som får dig att spela luftgitarr/trummor är Verse Chorus Worse lika intetsägande som en plastpåse.

Betyg: 2 av 5
Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.myspace.com/newmoscow

Inga kommentarer: