måndag 27 november 2006

T-Virus - Promo av Horror Thir13teen


Skivans fem låtar kommer från T-Virus debutalbum Horror Thir13teen och de kallar sin musikstil för ”Horror-rock”. Bandets namn kommer från Resident Evil, där det så kallade T-Viruset gör människor till zombies.

Musiken är ett ihopplock av olika nyckeldelar i bland annat punk, goth, rock, skate och powermetal. Dessvärre kan jag bara summera min T-Virus
-upplevelse med frasen ”ett steg framåt och två tillbaka”. Sångaren Patrick, även låtskrivare och gitarrist, sjunger som en blandning av Type O Negativs Peter Steele (ett fram) och Bad Religions Greg Graffin (två bakåt). Dom vågar chansa när de vill använda keyboard i en redan fullproppad musikvägg (1 fram), men keyboarden lägger sig för långt fram och blir istället ett störande moment (två bakåt).

Låten Horror Night är ett Bruce Springsteen-osande kalas (ett fram) med Black Ingvars (två bakåt) som gäster och jag darrar verkligen när jag lyssnar på det. Det är stegrande som din every-day Blink 182-låt och lika simmigt och tunt. Runt tredje minuten skingrar sig dimman innan låten slutar med ett skate-rockigt avrundande.

Eftersom man tydlig kan höra potential hos varenda medlem (ett fram) får skivan ett sämre betyg. Detta har jag kommit fram till genom att utgå från att musiker som kan skapa en ambiens som ibland känns så hård och rätt fram, som i slutet på tredje minuten i The Curse och kan lysa så starkt när det noggranna, nyfikna och Rock ’n’ Roll-iga spelandet tar vid i Monster, borde veta bättre än att föra ihop musiksnuttar så hänsynslöst (två bakåt).

T-Virus blir snuvade på konfekten när produkten låter som sång sammanslaget med musik i form av pusselbitar från olika genres, utplacerade utan någon speciell anledning.

Betyg: 1 av 5
Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.t-virus.nu

Inga kommentarer: